Biografie

 

Als 8-jarige zag Mayke haar 15 jaar oudere zus optreden met het orkest “Jos Van Beek”. Zo heeft zij de microbe te pakken gekregen waarna ze op 16-jarige leeftijd af en toe eens op de planken stond met o.a. Willy Vanbavinckhove, Eddy Viaene, Jo Arend, …

Wat later werd ze op sleeptouw genomen door showgezelschappen en orkesten alvorens ze de stap zette naar een solo carrière onder de artiestennaam: Mayke Vanes..

Oktober 2011 nam ze de stap om solo te gaan en treed ze meer ‘Live On Tape’ op. Hierbij brengt ze de bekendste en grootste schlagerliedjes. Natuurlijk mag je elke keer enkele levensliederen verwachten zowel in het Nederlands, Engels. Ook Franse nummers komen aan bod.

Na enkele tips op grote optredens besloot Mayke eind 2012 om lessen te nemen bij een stemcoach. Ongelooflijk hoe een stem meer op zijn gemak kan zijn …

Mayke brengt optredens zowel met live begeleiding als met muziek on tape. Haar repertoire is zeer uitgebreid : zowel Schlagers ,oude gekende Franse Chansons, Rock’n roll nummers, Disco, enz.. dit zowel in het Nederlands, Frans & Engels.

Haar eerste eigen single ‘Als de sterren aan de hemel staan’ was voor velen de eerste kennismaking met Mayke Vanes. Begin juli 2012 kwam haar tweede single uit ‘Betoverd’

Op 31 december 2012 werd ‘Jij bent van Mij’ gelanceerd. De uiteindelijke versie van ‘Jij bent van mij’ werd uitgewerkt en opgenomen in de ‘Bijloke’ in de Hogeschool in Gent, onder leiding van Simon Vander Beken, terwijl Mayke begeleid werd door Wilfried Van Beveren, haar stemcoach. Het speciale aan deze song is dat hij gecomponeerd en geschreven is door haar 15 jarige zoon, Kevin. Van kleins af aan is Kevin bezig met muziek, hij speelt zelf piano/keyboards.

Mayke Vanes bewees al meermaals dat zij veel meer aan kan dan het zingen van vlotte commerciële liedjes. Dat wordt andermaal bewezen met haar nieuwste single ‘Hey na na na’, dat een Vlaamse cover is van de hit ‘Nah Neh Nah’ van Vaya Con Dios. Hey na na na is de opvolger van haar hit ‘Summertime’ welke midden 2017 werd uitgebracht. Midden 2018 werd het succesnummer ‘Hey na na na’ opgevolgd door de Vlaamse popsong ‘Nooit zal ik vergeten’ welke van origine een Schots liedje is.

Mayke zet met pure klasse haar eigen stempel op haar eigen schitterende opnames waarbij geen geprogrammeerde computermuziek wordt gebruikt maar professionele studiomuzikanten worden ingeschakeld.

Haar beslissing om voor haar opnames te evolueren naar klasse repertoire wordt alvast zeer positief onthaald door publiek en media. Deze beslissing die ze enkele jaren geleden nam om met haar opnames te evolueren naar kwalitatief klasse repertoire heeft Mayke Vanes een ijzersterke reputatie bezorgd die ondertussen volop haar vruchten afwerpt.

Voor haar nieuwe single ‘Anders is het te laat’ legt zij de kwaliteitsgrens nog een stukje hoger. ‘First time’ van Robin Beck kreeg dankzij Mayke een uitstekende Vlaamse versie, mede dankzij producer Koen Moeyaert (Bandit).